xForum
Jak dbac o zamszowe buty? - Wersja do druku

+- xForum (http://www.xforum.com.pl)
+-- Dział: Męskie sprawy (/forum-5.html)
+--- Dział: Moda (/forum-7.html)
+--- Wątek: Jak dbac o zamszowe buty? (/thread-32.html)

Jak dbac o zamszowe buty? - Bruno C. - 01-22-2013 02:55 PM

Powinienem pewnie to pytanie umiescic w watku, ktory beda czytac kobiety, bo to one sa znawcami w tego typu sprawach. W kazdym razie nie mam zielonego pojecia jak dbac o zamszowe buty. Lubie ten rodzaj obuwia ale bardzo szybko mi niszczeje, prawdopodobnie przez niewlasciwa pielegnacje. wiec jak powinienem o nie poprawnie dbac?

RE: Jak dbac o zamszowe buty? - Costa17 - 01-22-2013 06:10 PM

Gdzieś kiedyś czytałam, że zamszowe buty się czyści chlebem, a raczej skórką od chleba!

RE: Jak dbac o zamszowe buty? - sympatyczna - 01-22-2013 11:13 PM

Costa może mieć rację, bo coś mi świta, że też o tym czytałam czy słyszałam. Ale w obuwniczych są też specjalne spraye i szczotki do takich butów. A z tych takich domowych, bardziej oszczędnych sposobów to jeszcze gumką do mazania ołówka, podejrzewam że taką każdy ma w domu Uśmiech

RE: Jak dbac o zamszowe buty? - schön-ka - 01-25-2013 08:08 PM

a ja jestem nowoczesna bestia i używam tych sprayów, dla mnie są idealne. szybko, sprawnie i skutecznie Duży uśmiech

RE: Jak dbac o zamszowe buty? - Bruno C. - 01-25-2013 08:16 PM

Skorka od chleba? :O Nigdy bym nie podejrzewal, ze chleb mozna wykorzystac w ten sposob... Jak dokladnie polega ta konserwacja buta za pomoca tej skorki? I jak stosuje sie te spraye? Psikam po butach i to wszystko, cala filozofia?