![]() |
Wegetarianizm - Wersja do druku +- xForum (http://www.xforum.com.pl) +-- Dział: Kobiecy kącik (/forum-12.html) +--- Dział: Dieta (/forum-13.html) +--- Wątek: Wegetarianizm (/thread-38.html) |
Wegetarianizm - Costa17 - 01-22-2013 06:54 PM Warto nie jesc mięsa? Czy to daje coś dobrego dla naszego zdrowia, czy wręcz przeciwnie? RE: Wegetarianizm - sympatyczna - 01-22-2013 11:16 PM Bo ja wiem, ja wegetarianką nie jestem i raczej nie planuję być, no, może na niektóre rodzaje mięsa, typu kaczka ![]() RE: Wegetarianizm - Orbitencja - 01-23-2013 02:52 PM moja znajoma jest wegetarianka, ja sama bym chyba nie mogla nia byc, nie wyobrazam sobie, ze zegnam sie ze schabem, to jest cos pysznego! wegetarianie tez wprawdzie jedza kotlety, ale sojowe, to juz nie to samo ![]() RE: Wegetarianizm - Karla55 - 01-23-2013 07:39 PM Może i można bez mięsa, ale po co? Mięso jest smaczne! Chociaż znam takich, co nie jedzą... RE: Wegetarianizm - Bruno C. - 01-25-2013 12:03 PM Mozna zyc zdrowo nie jedzac miesa, bo w roslinach jest sporo tluszczy pochodzenia roslinnego, ktore zastepuja te zwierzece i nawet sa zdrowsze. Grunt to wiedziec co jesc, zeby organizm nie odczul braku tego miesa. Sam mieso jem, nie wyobrazam sobie go nie jesc, nie rozumiem jak mozna nie jesc miesa, bo protestuje sie w ten sposob przeciwko zabijaniu zwierzat, ale... Nic mi do tego ![]() RE: Wegetarianizm - Catu23 - 10-24-2015 05:33 PM a czy nie jest tak,że niespożywanie mięsa może powodować niedobory witamin i problemy z zębami? Spotkałam się ostatnio ze stwierdzeniem, że bardzo niszczą sie zęby. Czy myślicie, że każdy dobry stomatolog Wrocław poradzi coś w tej kwestii? |