![]() |
Skąd nick? - Wersja do druku +- xForum (https://www.xforum.com.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (/forum-4.html) +--- Wątek: Skąd nick? (/thread-4.html) |
Skąd nick? - Karla55 - 01-20-2013 01:41 PM Dlaczego taki macie nick? Czasem historie nicków są równie interesujące jak ich własciciele! Opowiedzcie o tym! RE: Skąd nick? - schön-ka - 01-21-2013 10:37 PM moje imię zaczyna się na K, kocham język niemiecki i kocham zabawy słowne. do tego pozostałe moje pomysły na forumowe nicki zazwyczaj były już zajęte. z tego wszystkiego powstała właśnie schön-ka: schön - z niemieckiego piękny/a ka - czyli K, czyli pierwsza litera mojego imienia schön-ka - czytane brzmi szynka i jest to po prostu zabawne ![]() RE: Skąd nick? - Bruno C. - 01-22-2013 02:19 PM W sumie nie wiem skad sie tak naprawde wzial ten nick, ale wynikalo to chyba rowniez z tego ze wszystkie moje pomysly na nicki byly juz pozajmowane przez innych. I tak pewnego dniapowstal Bruno z piosenki SDM a C. to pierwsza litera mojego nazwiska. Dzieki temu prawie nigdy nie mam problemow z rejestrowaniem sie pod ta nazwa ![]() RE: Skąd nick? - sympatyczna - 01-22-2013 10:54 PM Jak można kochać szwabski? ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Skąd nick? - Orbitencja - 01-23-2013 02:33 PM tez nie lubie niemcow, ale szwabskie - fajne okreslenie ![]() ![]() RE: Skąd nick? - schön-ka - 01-25-2013 05:35 PM (01-22-2013 10:54 PM)sympatyczna napisał(a): Jak można kochać szwabski? lubię ten charakter języka. ten ordnung, który słychać od razu w samym brzmieniu, tę pewność siebie i swoistą butę. dla mnie to piękny choć twardy język. i ja z kolei mie rozumiem jak można się zachwycać francuskim. te wszystkie "ż", "h", "hr" dla mnie brzmią jakby ktoś miałzaraz zwymiotować ![]() ![]() |